فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی | معماری نواز
افلاطون با شاگردانش یک ماه در ماهیت زیبایی بحث کردند و به این نتیجه رسیدند که زیبایی یعنی تناسب داشتن باید یک چیزی از مظهر زیبایی در آن دمیده باشد. به نحوی که مصالح سنتی و سامانه های قدیم به روشی خلاق و نوین به کار روند. از این رو که از مصالح مدرن، روش ساخت و سامانه ی نوین استفاده کند.
- علاوه بر مطلب فوق برخی معتقدند که علاوه بر رعایت ابعاد استاندارد مسجد ، ارتباط این تناسبات در پلان و نما چنان قوی است که می توان از روی پلان بنایی را که نمای آن کلا از بین رفته و ویران شده است را بازسازی کرد .
- با ظهور بنی امیه، اولین سلسله ی اسلام، در سال ۶۶۱، جهان مسلمان از بخش هایی از آسیای مرکزی تا لیبی مدرن امروزی و تمامی منطقه ای که خاورمیانه است گسترش یافت.
- به این علت اغلب قلعههای کوهستانی دارای طرح هندسی مشخص نبودند.
- شاید بتوان گفت حمامها پس از مسجد و مدرسه یکی از مهمترین بناهای شهری محسوب می شدند.
از صدر اسلام کاخ یا بنای با شکوهی که در مقیاس برتر ساخته شده باشد ،به جای نمانده است.شیوه معماری کاخ العمره وکاخ المشتی –که در زمان امویان احداث گردید و بقایای ان هنوز پا برجاست-از شیوه هنری عهدساسانی اقتباس شده است. در دو گروه های فوق از بناهای دوره اسلامی مکانی برای عبادت تجارت و سکونت وجود داشته است. شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوطرح در سال 1389 در تهران تاسیس شده است و با کادری مجرب با سابقه درخشان با تکیه بر اصول و مبانی مهندسی در زمینه طراحی و اجرا از صفر تا صد در خدمت شما هموطنان و کار فرمایان عزیز می باشد.
مقاله تحلیلی: چگونه معماری اسلامی میتواند الهامبخش معماری معاصر باشد؟
نمای سنگ مرمر سفید درخشان بین سال های 1996 و 2007 ساخته شده است و دارای بیش از 80 گنبد مزین به سنگ های طلا و نیمه قیمتی است. در این مسجد هفت لوستر ، که یکی از آن ها 12 تن وزن دارد با کریستال های سواروسکی به طرز حیرت انگیزی می درخشد. ‘تأملی در مفهوم معماری اسلامی ایران و راه فهم آن’, صفه, 21, شهرسازی pp. 7-18.
سبک معماری اسلامی چیست؟ و معرفی ۵ معماری اسلامی برتر دنیا
طراحی و تزیینات این سازه که یکی از برترین های معماری اسلامی است، ریشه در معماری دوران بیزانس دارد، اما این سازه ویژگیها و خصیصههای مرتبط به خود را نیز دارد و همین ویژگیهای خاص بعدها به اصول معماری اسلامی تبدیل شدند. شاهان صفوی با اعلام آیین شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور مشوق نوعی راه و رسم مذهبی نظام مندتر بودند. این تغییر را به بهترین شکل می توان در رشد مقبره شیخ صفی دید که آینه ی فضای فرهنگی در ایران در اوایل عهد صفوی محسوب می شود. ترکیب رنگهای سماوی آبی و طلایی با شمسه های شعاعی و ستاره، تصویری قدرتمند از آسمان ایجاد می کند، درونمایه ای که بارها در معماری اسلامی صفوی استفاده شده است، مثلا در داخل مسجد شیخ لطف الله در اصفهان و آثار هنری دیگری مثل کتاب آرایی و فرش. در دوران صفوی چندین نمونه عالی کاروانسرا در ایران ساخته شد به طور مثال کاروانسرای مجموعه مدرسه مادر شاه (چهار باغ) اصفهان که همراه با مسیر بازار ساخته شد، نمونه ای از کاروانسراهای شهری صفوی و یکی از آخرین ساختمان های دوره ی صفوی است.
معماری اسلامی چیست ؟
خشت یکی پر استفاده ترین مصالح در گذشته می باشد که دیوار های بنا را با آنها می ساختند اما به علت مقاومت پایین در برابر شرایط جوی در طول زمان تعداد زیادی از بناهای ساخته شده از خشت از بین رفته اند و نمونه های زیادی از معماری خشتی به جای نمانده است. سالیان بس دراز، بادگیر یکی از اجزای مهم بناها در نواحی گرم و خشک ایران بودهاست. در بالای هر برج یک رشته دهانههای عمودی وجود دارد که در مقابل بادهای وزان قرار گرفته و برای گرفتن نسیم و هدایت آن به اتاق همکف یا زیرزمین که رطوبت را از یک حوض آب اخذ میکند، تعبیه شدهاست. به هر حال، بازار یکی از مهمترین بناهای عمومی شهرهای گوناگون است که در وهله اول برای عرضه، تولید، تبادل و خرید و فروش کالا شکل گرفت، ولی بعدها کارکردهای متعدد فرهنگی و اجتماعی پیدا کرد. رشد و رونق اقتصادی منجر به پیدایش انواع بازار شد که از میان آنها میتوان از بازارهای ادواری، بازارهای روستایی، بازارهای ثابت، بازار بین راهی و بازارهای شهری نام برد. برخی از راستهها به عرضه کالاهای مخصوص اختصاص داشت؛ مانند بازار بزازها، کفاشها، زرگرها و آهنگرها.